Myofunktionaalinen terapia

Myofunktionaalinen terapia2019-04-09T11:38:40+03:00

Apua kasvojen lihasten toimintahäiriöihin

Myofunktionaalisessa terapiassa voidaan tunnistaa, ehkäistä ja kuntouttaa suun ja kasvojen alueen lihasten toiminnan häiriöitä. Harjoitteet voivat kohdistua lihaksiin, jotka vaikuttavat hengitykseen, kielen asentoon, puheeseen, pureskeluun ja nielemiseen.

Häiriöt kasvojen ja suualueen lihasten toiminnassa liittyvät usein puutteelliseen nenähengitykseen. Puutteellinen nenähengitys vaikuttaa kielen lepoasentoon suussa ja tätä kautta kasvojen alueen luisten rakenteiden kehittymiseen. Kielen virheellinen lepoasento edesauttaa mm. purennan häiriöiden kehittymistä, joilla edelleen on vaikutusta koko mekanismin toimivuuteen.

Hillevi Hautala-Malmström

Olen valmistunut puheterapeutiksi Helsingin yliopistosta vuonna 1991 ja aloittanut työskentelyn yrittäjänä 1992, mistä lähtien olen toiminut mm. Kelan vaativan lääkinnällisen kuntoutuksen toteuttajana. Muita yhteistyötahoja ovat kunnat, sairaanhoitopiirit ja vakuutusyhtiöt.

Olen aktiivisesti kouluttautunut työni ohella; kouluttautumistani ovat ohjanneet työni haasteet ja mielenkiinnon kohteet.

Vapaat terapia-ajat

Jatkan Kelan vaativan lääkinnällisen terapian palveluntuottajana 2023 alkaen. Vapaita terapia-aikoja voit tiedustella alkuvuodesta -23.

Linkkejä

Ilmoitustaulu